26.9.2016

Viime syksynä ja talvena katseltiin säännöllisesti ja vähemmän säännöllisesti lähialueen myytävänä olevia taloja. Käytiin katsomassakin useampaa. Muutamasta tehtiin tarjous, mutta yhden joku nappasi nenän edestä ja toisessa ei päästy hinnasta sopuun.

Helmikuussa löytyi tämä sopivan kokoinen, kymmenen vuotta vanha talo. Savunsininen tai siniharmaa, tai miksi tuota väriä voisi sanoa. Kaikkien mutkien jälkeen tehtiin kaupat. Muuttoa odoteltiin monta kuukautta, mutta kesän alussa raahattiin kamppeet tänne toiselle puolelle kylää. Arki pysyi tässä lähellä. Kaupat ja kerhot on samat edelleen, tukiverkko on täällä. Naapuritkin ovat osoittautuneet hyviksi tyypeiksi.

Kesän aikana on puuhattu yhtä sun toista pientä hommaa. Laitettu terassin kaiteet uusiksi, maalattu sisäseiniä ja uusittu säilytyssysteemit eteiseen. Vielä on paljon tekemistä, mutta ei jakseta ottaa stressiä siitä. Tehdään kun ehditään.

Pihalla oli muuttaessa puolen metrin korkuinen nokkos-lupiini-voikukka-heinä-viidakko, joka on nyt ehkä kesytetty. Vaikka siistiksi nurmikoksi tuota ei voi vielä sanoa, mutta jotain vihreää siellä kuitenkin nyt kasvaa. Lapset saivat hiekkalaatikon, jonka näkee suoraan keittiön ikkunasta.

Parasta tässä talossa on iso keittiö. Uuden yli 2 metriä pitkän ruokapöydän lisäksi tänne mahtuu myös puusohva, jossa parhaillaan tätä näpyttelen kone sylissä. Olohuone voisi olla pienempikin, täällä keittiössä kuitenkin ollaan ja eletään.


9 kommenttia:

 1. Näyttää niin kodilta! Onnea!

  VastaaPoista
 2. Onnea uudesta kodista!

  VastaaPoista
 3. Aivan rakas tyttö<3 ihana koti ja mukava blogi sinulla!

  VastaaPoista
 4. Hei ! Kiva blogi ☺ montako makkaria kodissanne on !
  ?:ja jos lapset jakavatvhuoneita mitencsujuu ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva jos tykkäät :)

   Meillä on kolme makuuhuonetta, lasten käytössä isoin ja pienin. Toistaiseksi pojat on nukkuneet isossa huoneessa, jossa säilytetään myös melkein kaikkia leluja. Ja tytöt pienessä, jossa on lähinnä isomman tytön tärkeät barbiet ja muut pikku tilpehöörit.

   Hyvin on sujunut! Tosin olen vähän suunnitellut huoneiden uudelleen jakamista niin, että isot toisessa ja pienet toisessa. Silloin pienet voisivat joskus mennä aiemmin nukkumaan ja isommille voisi esimerkiksi rauhassa lukea kirjaa. Nyt kaikki menevät nukkumaan samaan aikaan. Leikkien kannalta meillä ei toistaiseksi ole huonejaolla juuri ollut väliä, kakki touhuavat kaikkialla.

   Poista
  2. Siis meillä vanhin ja nuorin tyttöjä, pojat välissä :)

   Ja jokaisella on silti joku oma (kaappi, hylly, pulpetti, laatikko) paikka, missä säilyttää aarteitaan ja omia tärkeitä piirustuksiaan sun muuta...

   Poista