10.10.2016

Hulinapäivä. Aamulla herättiin liian myöhään ja myöhästyttiin kerhosta. Kolme vanhinta käy siellä kahdesti viikossa, kolme tuntia kerrallaan. Käytiin sen kolmen tunnin aikana Avan kanssa kaupoilla ja hoitelemassa asioita, ehdittiin kahvillekin.

Kerhon jälkeen ajeltiin vielä suoraan iltapäiväkahville ystäväperheen uuteen kotiin. Kotimatkalla jokainen lapsista torkahti ja kotona meitä odotti valmis ruoka.

Iltatoimet sain suorittaa lasten kanssa yksin, niinkuin aina maanantaisin. Päästän mielellään Hannun pelivuorolle, vaikka maanantain lentopallo on ehkä kaikista huonoimpaan kellonaikaan. Tyyppi käy pyörähtämässä kotona töiden jälkeen ja tulee takaisin heti, kun olen saanut lapset nukahtamaan.

Tänään kaikki sujui kuitenkin näppärästi. Lapsilla oli hyvät leikit ja ehdin pyöräyttää iltapalaksi omenapiirakan. Ajattelin olla jakamatta täällä näiden peruspiirakoiden reseptejä. Niitä on internet pullollaan. Itse kuulun sitäpaitsi siihen sarjaan, joka harvemmin tekee täsmälleen samalla ohjeella kahta kertaa. Joitakin huippuhyviä tietysti tekee kerta toisensa jälkeen. Ja perusohjeita on helppo muunnella sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään.

Tässä piirakassa pehmeän marjapiirakan ohjeeseen vaihdettu nesteeksi maustamaton jogurtti. Vehnäjauhojen tilalla gluteenittomia peruna ja kaurajauhoja. Ja marjojen tilalla omenalohkoja, kanelia ja vaniljasokeria. Näytti maistuvan :)

2 kommenttia:

 1. Voi että miten tykkään lukee tätä sun blogia. Tavallista arkea, mutta ne pienet onnen hetket saat ikuistettua ihanasti :) Ja muutenki ihailen sun elämänasennetta ja -tapaa. Oisimpa joskus ite samanmoinen äiti :)
  -Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait melkein sanattomaksi, kiitos :)

   Itselle on jotenkin vieras ajatus, että elämän pitäis näyttää täydelliseltä ja aina ihanalta. Ja tarkoituksena on näyttää blogissakin sitä, millaista meidän arki oikeasti on. Tänä syksynä tosin kovin helpon tuntuista ja mukavaa, pääosin. Äitinä kukaan tuskin tuntee onnistuneensa, kumpa edes välillä.

   Poista