19.10.2016

Lapset nukkuu, jokainen unessa jo ennen puolta yhdeksää. Ihanaa olla kotona. Lähdettiin lauantaina viettämään syyslomaa mökille ja tultiin tänään iltapäivällä takaisin. Reissun jälkeen osaa taas arvostaa omaa kotia.

Appivanhiempieni mökki on Saimaan rannalla, tosi kauniilla paikalla mäntyisessä rinteessä. Onhan siellä ihan huippu saada välillä viettää aikaa. Tällä kertaa oltiin myös muutama päivä ihan keskenään. Ulkoiltiin paljon, poltettiin risuja ja poimittiin puolukoita. Lapset muuten vaan rymysivät ympäri pihapiiriä ja ihmettelivät papan traktoria.
Kun parinkymmenen kilometrin säteellä on mökki, mummola ja puoli sukua, käy tietysti mielellään samalla reissulla myös kyläilemässä siellä sun täällä. Kahteen serkkulaan ehdittiin tällä reissulla, lapset nauttivat. On hassua. miten serkukset saavat leikit pystyyn ihan hetkessä, vaikka näkevätkin ihan liian harvoin.

Ajateltiin ottaa tavoitteeksi lähteä lasten kanssa kerran viikossa metsään, kotonakin. Ei meillä metsään ole pitkä matka. Asutaan pienen kylän taajamassa ja joka suunnassa on metsää. Mutta silti tulee lasten kanssa helpommin lähdettyä puistoon tai oltua vaan kotipihassa. Se on kuitenkin ihan eri asia talsia pitkin polkuja kuin ajaa pyörällä leikkipuistoon ulkoilemaan. Haluaisin, että lapset oppivat liikkumaan luonnossa ja että siitä tulisi osa arkea.


Nyt taidan lähteä suihkuun. Jotenkin helpompi vaan laittaa hana päälle ja antaa veden valua, kuin ensin kantaa se järvestä, lämmittää padassa ja sitten sekoitella vadissa sopivaa. Vaikka oma hohtonsa siinäkin tietysti.

Hannulla on vielä loppuviikko lomaa, opettajan työn parhaita puolia. Huomenna vielä yhteinen lomapäivä. Yritetään ottaa rennosti ja saada jotain ehkä aikaankin. Perjantaina ja lauantaina minun vuoro mennä töihin.

Hyvää yötä!


8 kommenttia:

 1. Ihanan kotoisalta näyttää teijän mökkireissu :)
  -Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se välillä ihanaa, niin erilaista kuitekin kun kotona :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ikävä tuli mökkeilyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina siellä on kyllä mukavaa, liian harvoin tulee lähdettyä. Jotenkin sitä on laiskistunut reissaamaan... Mutta kyllä se palkitsee kun saa koko konkkaronkan autoon ja matkaan, tai viimeistään perillä :P :D

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia! Meillä sama tavoite, ainakin kerran viikossa mettäretkellä :) hyvin on siitä pidetty kiinni ja mettässä lapset rauhoittuu, samoin kuin oma sielu lepää;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin yritetään pitää kiinni siitä. Metsällä on kyllä jotenki ihmeitä tekevä vaikutus. Mun pitäis vaan kaivaa kantoliina pienintä varten, kun pienillä jaloilla metsässä kävely on raskasta ja turhauttavaa :)

   Poista
 4. Aijeettää! Mökkeily ja lomailu on niin ihanaa!!<3

  VastaaPoista