21.10.2016

Hesarin sunnuntai-osiossa oli juttu suuresta kotikyselystä, jossa oli tutkittu minkälaista on suomalaisten kodeissa. Kuinka usein käy vieraita? Siivotaanko, jos niin miten usein? Onko kiva tulla kotiin? Minkälaista siellä oikeasti on?

Niin yksinkertaisia, itsestäänselvän tuntuisia juttuja, että on vaikea tutkiakin. Pitäisi osata katsoa omaa kotia ja elämää kotona ulkopuolisen silmin. Ei itse oikein edes hoksaa, mitä meillä tehdään tai miltä kotona näyttää muihin koteihin verrattuna. Ei koskaan tule tarkemmin mietittyä, miltä tuntuu astua kotiovesta sisään. Mitä teen ensimmäisenä? Miltä tuoksuu? Mitä ääniä kuuluu tai kuuluuko mitään?

Tänään tuoksui paistetulta jauhelihalta kun tulin töistä. Ovesta sisään tullessa kuului iloisia äiti! -huudahduksia, se tuntui tietysti hyvältä. Toin tortillakamppeita tullessa ja alettiin melkein heti syömään. Maalattiin makuuhuoneen aamulla maalattu seinä kertaalleen ja lapset rakentelivat pikkulegoilla. Mietittiin miehen kanssa sängynpäädyn rakentamista, pohdittiin lastulevyn ja korkkilevyn välillä, vertaltiin hintoja.

Meillä käy varmaan suhteellisen usein vieraita. Joka viikko varmasti joku, vähintään oven raossa porisemassa. Nyt meillä on pikkusiskoni tekemässä taksvärkkihommia, mun maalausapulaisena ja lasten leikkikaverina. Tykkään siitä, kun talossa on elämää. Meille on vieraat tervetulleita useinmiten arkenakin, vaikka ei olisikaan just siivottu tai leivottu pullaa, niinkuin eilen.

Tänään ei ole ärsyttänyt oikeastaan mikään. Pyykkivuori on kyllä valtava, mutta ehkä se kesytetään huomenna. Tai ensi viikolla. Joku oli imuroinut täällä, kun olin töissä. Makuuhuoneessa haisee maali, pitää ehkä vielä vähän tuulettaa. Keittiössä on eilen kylässä käyneen siskon tuomia kukkia. Oikeastaan meidän kotona on aika ihanaa.

7 kommenttia:

 1. Blogien lukeminen jäänyt vähemmälle. Nykyisin tulee enemmän seurattua kuvia instan puolella...kiva, että vinkkaat siellä uudesta jutusta:) Teidän perheen elämää on kiva katsella kuvista sekä lukea täällä! Ihania lapsia ja ihanaa normaalia lapsiperhe arkea, Tykkään!!
  Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan sama mulla! Melkein jo olin unohtanu, että on ihania blogejakin, kun pidin itse taukoa. Instagram on niin helppo, kulkee kokoajan taskussa mukana ja sitä selaa melkein huomaamatta...

   Kiva jos tykkäät <3

   Poista
 2. Teillä on kyllä niin ihana koti, jossa asuu ihania ihmisiä. 😍 Teille on aina niin helppoa ja mukavaa tulla!

  VastaaPoista
 3. Teiltä kyllä välittyy kuvien välityksellä sellainen kotoinen tunnelma. Kuvien perusteella voisin tulla kylään ja viihtyä :D

  VastaaPoista
 4. Heippa! Kuulostaa ihanalle, lämpöselle kodille, jonne on vieraidenkin mukava tulla.

  Kannattaa huomioida sängynpäädyn materiaalin "terveellisyys". Esim monet lastulevyt päästävät huoneilmaan monia vuosia vaarallisia kaasuja, mitkä tulevat siinä käytetyssä liimamassassa.

  -TT

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ihan hyvä huomio! Pitää ottaa selvää niistä ennen kun käydään ostamassa. Meillä on kyllä kaikki seinät lastulevyä, tosin maali niissä on tietysti pinnassa. Eniten mua himottais se korkki, mutta on suhteellisen tyyristä, jos vähänkään isomman pinnan laittaa...

   Poista