25.10.2016

Tervetuloa meille!

Eteiseen astutaan ensimmäisenä kun tullaan sisään. Meillä on pieni tuulikaappi, jossa on valkoisten ovien takana kenkähyllyt ja lasten arkivaatenaulakko. Toisella sivulla on läntti liitutaulumaalia ja naulakko, jossa lähinnä säilytetään laukkuja ja lasten kerhoreppuja. Ja avainkaappi.

Lattiassa on vaaleanharmaa ihan siisti laatta, mutta ei lattialämmitystä. Siksi hain tokmannilta metritavarana myytävää kumipohjaista, tummanharmaata käytävämattoa. Siitä askartelin täsmälleen tuulikaapin kokoisen palan, joka pysyy itsestään paikoillaan ja kerää suurimman osan hiekasta ja muusta pihalta tulevasta roskasta. Näyttää siistiltä ja tuntuu paljon lämpimämmältä kuin kylmä kivilaatta.
Varsinaista tuulikaapin jälkeistä eteistilaa hallitsi meidän tänne muuttaessa tummanruskea, valtavan kokoinen, ruma kaappi. Sen myin nettikirppiksellä pois ja aloin pohtia, mistä nyt lisää säilytystilaa. Halusin vaaleamman ja avaramman ratkaisun, mutta halvalla.

Liisteröin nurkkaan pienen soiron kuviollista tapettia. Mies sahaili töissä koivuvanerista sopivan kokoisia hyllyjä ja ovet ikean kaappiin, joka meillä oli ennestään. Kaappiin mahtuu kaikki lasten asusteet omiin laatikoihinsa. Harjanvarresta askartelin rekkitangon siistimmille takeille. Clas Ohlsonin harmaisiin ämpäreihin on piilotettu kaikenmaailman urheilukamppeet, mustissa pienemmissä ämpäreissä on aikuisten pipot ja hanskat. Annon matto löytyi nettikippikseltä.

Nyt meillä on ihan toimiva eteinen, johon mahtuu kaikki tarvittava. Rahaa kului kymppejä, tarkkaan en laskenut. Tietysti avohyllyjä joutuu eri tavalla järjestelemään kuin kaappia, johon kaikki voisi vain laittaa oven taakse piiloon. Mutta kun tavaroille on paikkansa, niin niitä ei pyöri ympäriinsä.

9 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa, kun palasit pitämään blogia. :) Sinulla ihanat kuvat ja jutut. :) Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva tää eteisratkaisu! Meillä eteinen on aikamoinen murheenkryyni, kun on niin pieni koppi ja säilytystilaa on vähän. Jospa tässä joskus saisin aikaiseksi askarrella sopivan kenkähyllyn, niin tila tulisi paremmin käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin tykkään tästä :)

   Mun mielestä tuulikaapit pitäis melkein lailla kieltää, niin onnettomia pieniä koppeja. Meilläkin tuo väliovi kokoajan auki. Kenkähylly tai -kaappi kyllä pelastaa jo aika paljon.

   Poista
 3. Mistä nuo hyllyjen kannakkeet ovat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D muistaakseni 2€/kpl IKEAsta.

   Poista
  2. Okei :D tosi kiva noin! Kiitti vinkistä ;)

   Poista
 4. Ihana eteinen! Ja huippua kun ite tehtyä, ärsyttää jo kun kaikissa blogeissa pyörii vaan samat jutut

  VastaaPoista