12.11.2016

Koko lauantai lasten kanssa keskenään. Meillä on mennyt hyvin, eikä edes talo ole räjähdyksen partaalla. Kaksi neljästä jo nukkuu, Ava laulaa iltalauluja itselleen ja Bea naputtelee tahtia sängyn laitaan. Kaikki nukkuvat nyt muutaman viikon samassa huoneessa, tavallaan aika suloista.

Aamupäivällä saatiin pulkkamäkeen seuraa ja houkuteltiin ne meille ulkoilun jälkeen syömään eilistä lohikeittoa. Jälkkäriksi pipareita ja aikuisille kahvit. Aika menee kymmenen kertaa nopeammin, kun on juttukaveri. Meitä on onnistanut, lähellä asuu monta samassa elämäntilaanteessa olevaa kaveria ja ystävää, joita voi pyytää päiväkahviseuraksi. Myös silloin, kun ei ole just siivottu tai leivottu pullaa.
Iltapäivä meni siis kuin itsekseen. Laittelin pyykkejä ja lapset valtasivat askarteluillaan koko keittiön pöydän. Bea kävi naapurin tytön luona leikkimässä ja Ava nukkui sopivat puolentoista tunnin päiväunet. Sitten lähdettiin uudestaan ulos, nyt vähän isompaan pulkkamäkeen. Oula ehti torkahtaa mennessä autoon ja pötkötteli vielä hetken pulkassa, ennen kuin innostui toisten mukaan laskemaan.

Mäessä oli paljon muitakin, vaikka ehti tulla jo pimeäkin. Valaistu pulkkamäki lähellä on kyllä pimeän talven onni. Mäen juurelta lähtee myös ladut, nekin näytti olevan jo ajettu. Ehtisinköhän hiihtämään ennen kuin ehkä mahdollisesti synkät vesisade-ennusteet toteutuvat...


Väsähtäneille pulkkailijoille lupasin kotimatkalla napata kaupasta pillimehut. Samalla kun käännyttiin kotipihaan, siihen ajoi miehen veli perheensä kanssa. Vaihdettiin muutama sana ja joulupukin säkki sai muutaman paketin, sitten jatkoivat matkaa. Olisi kyllä pidetty mielellään kauemminkin seurana, mutta joulun jälkeen sitten <3

Kotona keitettiin gourmetnuudelit, jatkettiin askarteluja ja pyykin ripustamista. Luettiin monta iltasatua, pestiin hampaat ja nyt nukkuu jo kaikki neljä. Vielä aion keräillä ulkovaatteet paikoilleen lojumasta pitkin eteistä ja värkätä huomiseksi jotain pientä. Yritän nukahtaa ajoissa. En tiedä osaanko kuitenkaan ennen kuin mies tulee kotiin ja siinä voi kestää vielä tunti jos toinenkin.Huomenna ajellaan koko perheen voimin heti aamusta vaarin ja mumman luo. Ennen sitä kuitenkin herään ja laitan aamupalan valmiiksi omien lasteni isälle. Toivon kaikille isille huomiseksi leppoisaa isänpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti