27.11.2016

Ensimmäinen adventti. Maassa on ihan hento valkoinen peite ja pakkasta on luvattu moneksi päiväksi, ihanaa. Kaivoin anopin antaman adventtikynttelikön varastolaatikosta jo aiemmin viikolla odottamaan tätä päivää. Se on yksi lemppareistani meidän joulunajan koristeista, yksinkertainen ja punainen. Jotain punaista silti jouluna pitää olla, vaikka muuten koristeissa olen alkanut siirtyä valkoiseen ja kultaiseen.

Tänä jouluna ollaan ensimmäistä kertaa oman perheen kesken kotona, ainakin jouluaatto. Ei olla suunniteltu tarkemmin, mutta joulun pyhien aikana on kuitenkin tarkoitus nähdä myös ystäviä ja sukulaisia. En ole myöskään tehnyt mitään erityistä suunnitelmaa siitä, mitä kaikkea meidän joulupöytään tulee. Jotain ideioita kuitenkin on pyörinyt mielessä, esimerkiksi laatikkoja ajattelin kokeilla tehdä itse, nyt kun niitä ei tarvitse mitään valtavaa määrää.

Jotain makeita herkkuja on tietysti pakko myös leipoa. Aion niitä varten selailla blogeja ja lehtiä ja bongailla sieltä hyvän näköisiä ohjeita. Kokeilemisen arvoisia saa myös vinkata!


Kuva on otettu meidän pienimmästä makuuhuoneesta, tyttöjen huoneesta, jossa tämän kuukauden on siis asunut meidän alivuokralainen tai aupair, niinkuin mies häntä kutsuu :D Tänään hän perheensä kanssa saa uuden kodin avaimet ja muuttokuorman purku alkaa tunnin sisään. Ja minä mietin täällä, miten jaetaan huoneet uudelleen.

Olin ajatellut ensin, että Bea ja Edvin muuttaisivat pikkuhuoneeseen ja pienet jäisivät isompaan lastenhuoneeseen. Isommat saisivat siis ehkä omaa rauhaa ja tilan rakennella pikkulegoilla tai askarrella. Mutta toisaalta meidän kerrossänky on niin iso (90x200) ja korkeakin, että pohdin, saako se pienen makuuhuoneen tuntumaan vielä pienemmältä? Ja toisaalta haluaisin pitää kiinni noista vispipuuron värisistä verhoista ja päiväpeitosta, joka sopii vain pienempään sänkyyn, mutta ei ollenkaan keltaiseen seinään, joka on isommassa lastenhuoneessa. Ehkä siis tytöt muuttavat takaisin pikkuhuoneeseen. Suuret on murheet :D

Ihanaa adventin aikaa ja joulun odotusta sinullekin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti