3.1.2017

Ihanaa vuoden alkua jokaiselle! Täällä on saatu nauttia eilen sataneesta lumesta, ollaan oltu kaikki onnessaan sen tuomasta valoisuudesta. Tänään alkoi arki ja tavalliset arkikyläilyt. Rytmi on vielä vähän lomamoodissa, lapset heräsivät vasta yhdeksän jälkeen tänäänkin. Heti aamupalan jälkeen lähdettiin ajelemaan kylään.Parin päivän aikana olen mietiskelly viime vuotta, varmaan aika luonnollista. Tuntuu, että vuosi 2016 oli meille hyvä. Ei ollut mitään suurempia kriisejä tai sitten ne ovat ehtineet jo unohtua. Alkuvuodesta ostettiin oma talo, johon päästiin muuttamaan kevään vaihtuessa kesäksi. Kevät kului siis pakkaillessa ja muuton jälkeen uutta kotia laitellessa.

Kesä oli kiireinen! Itse tein tosi paljon töitä, minkä lisäksi tehtiin pihahommia ja pieniä remppajuttuja. Paljon ei ehditty kyläillä tai retkeillä, mutta kahden viikon asuntoautoreissu ympäri Suomen tehtiin. Ja siitä nautittiin koko perhe.

Syksy tuntui tosi helpolta ja mukavalta, vaikka touhua on kyllä riittänyt. Lapsilla tuntui jokaisella olevan aika hyvä kausi, se normaalisti kiukkuisinkin oli aika leppoinen kaveri. Arkea rytmittivät lasten omat kerhot, perhekerho ja kyläilyt ystävien kanssa. Ehdittiin myös harrastaa, vähän vuorotellen miehen kanssa.

Kun ensimmäiset lumet tuli niin aikaisin kuivan syksyn jälkeen, ehdin jo luulla, että kurakeleiltä säästyttäisiin. Luulo oli turha, on tässä ehditty toppavaatteitakin jo pyörittää pesukoneessa. Mutta toivottavasti se on nyt ohi.

Viime vuosi saatiin päättää sairasteluntäyteiseen joululomaan. Melkein koko loma oltiin keskenään kotona ja loppua kohti se alkoi näkyä lasten ja vähän aikuistenkin seinille hyppimisenä. Uudenvuoden aatoksi saatiin sentään ystäväperhe kylään ja vuosi vaihtui varsin mukavissa tunnelmissa. Viimeisenä lomapäivänä eilen tehtiin vielä koko perheellä uimahallireissu.Tälle vuodelle toivon tämän sopivan leppoisan kauden jatkuvan. Tosin meidän kiukkupussi on taas ollut vähän äkäisempi ja sitä on alettu tutkimaan myös lääketieteellisesti. Jos toinen ei osaa sanoa, että johonkin koskee jatkuvasti. Onneksi on myös hyviä päiviä, vaikka ne huonommat raastavat varsinkin meidän vanhempien hermoja.

Luvata en aio mitään erityistä, mutta toivon, että tänä vuonna ehdittäisiin tehdä paljon retkiä, saisin urheiltua säännöllisesti ja pysyttäisiin terveinä. Lisäksi toivon pitkää pinnaa ja ymmärrystä, jos joku asia ei mene ihan niin kuin on suunniteltu. Haaveena myös tehdä lomareissu keski- tai eteläeurooppaan joko kaksin tai koko jengillä. Eniten toivon silti sujuvaa, mukavaa arkea.

Mitä sinä toivot tältä vuodelta? Tai lupasitko ehkä jotain?

2 kommenttia:

  1. Kivoja niin talvisia kuvia!

    Kaikkea hyvää uudelle vuodelle! Ja toivottavasti paljon yhteisiä hetkiä! <3

    VastaaPoista