5.1.2017

Tästä torstaista tuli puolivahingossa varsinainen touhupäivä. Joskus vaan riittää virtaa, vaikka edellisenä päivänä olis ollut ihan kuolemanväsynyt.

Nukuttiin taas pitkään. Ensi viikolle rytmi pitää saada kääntymään, kun maanantaina alkaa lasten kerhot ja liikenteeseen on päästävä aikataulun mukaan. Onhan tämä toisaalta lepposta tämmönen löysä aikataulu ja kiireettömyys, mutta kyllä odotetaan kaikki jo kerhon alkua ja sen tuomaa arkirytmiä.

Lämpömittari on tänään näyttänyt yli kahtakymmentä miinusastetta, mutta mikä ihana auringonpaiste ulkona olikaan koko aamupäivän! Miten tuntuu, että aina joulun jälkeen alkaa paistaa aurinko ja kevät hiipii jo mieleen. Vaikka talvi on vielä edessä, ainakaan hiihtämään en ole vielä päässyt.Bea halusi, ehkä auringonpaisteen houkuttelemana, ulos heti aamupalan jälkeen ja sai pienet kaverikseen. Tosin reppanat eivät varmaan mun vakuutteluista huolimatta tajunneet, kuinka kylmä siellä oikeasti oli. Pukemiseen ja riisumiseen taisi mennä enemmän aikaa kuin itse ulkoiluun, mutta saivatpahan hengitellä vähän pakkasilmaa.

Päätettiin siivota ennen ruokaa. Eilen illalla olin jo järjestellyt suunnilleen tavarat paikoilleen. Heitin petivaatteet pihalle tuuletuumaan ja laitoin imurin surisemaan. Lupasin reippaille siivoajille pullien leipomista palkinnoksi. Ennen ruokaa ehdittiin laittaa mun joululahjaksi saama yleiskone pyörittämään taikinaa, joka sai ruoan ajan paisua ulos kulhostaan.
Lapsethan tykkää ihan hulluna pullan leipomisesta, mä tykkään enemmän siitä syömisestä. On se leipominenkin ihan mukavaa, ehkä sitä tulee nyt enemmän tehtyä kun ei tarvitse käsin vaivata tai käydä erikseen konetta lainaan. Jälkien siivoamisesta en tykkää yhtään ja sen kiltisti hoiti töistä kotiin ehtinyt parempi puoliskoni.
Toivoin riittävän isolla kulholla varusteltua yleiskonetta. Meidän kokoiselle perheelle on jo ihan turha tehdä puolen litran pullataikinaa, sen syö yhdessä iltapäivässä. Parempi kun saa jotain myös pakastimeen, kun on alkanut kerta leipomaan. Mutta miksi se viimenen pellillinen aina palaa? Argh, siinä vaiheessa alan jo touhuamaan jotain muuta ja unohdan sen sinne. Ehkä joskus opin.

Ava ehti nukkua välissä päiväunet ulkona. Ihan lämpimänä heräsi peittojen alta sopivasti tuoreelle pullalle. Nyt taitaa olla jokaisella mahat täynnä ja aurinko on laskenut. Illalla säntään ite sählyvuorolle kuluttamaan loput energiat ja huomenna ajellaan mummalaan viettämään loppiaista.


4 kommenttia:

 1. Hei! Mistä määrästä nestettä kone jaksaa taikinan tekemään? Mun koneella just se ongelma, että 7 dl tekee jo tosi tiukkaa.
  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, eilen tein 1,5 litran taikinan ja hyvin jaksoi pyörittää :) Kohoamaan ei mahtunut kulhossa kun ihan hetken ja kaadoin sitten pöydälle liinan alle kohoamaan loppuun...

   Poista
 2. 👍 se on jo kunnon yleiskone! Minkä merkkinen, täytyy laittaa harkintaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenwood major taitaa olla tuo. Haaveilen vielä raastin-lisäosasta tuohon :)

   Poista