8.2.2017

Ihan hetki sitten riisuttiin eteiseen kaikki ulkovaatteet läjään. Siellä ne odottaa, että ripustelisin paikoilleen ja kuivumaan. Käytiin pulkkamäessä lasten kanssa ja jatkettiin ulkoilua vielä omalla pihalla. Tämä on taas niitä päiviä kun voisin vaan hehkuttaa, miten ihana auringonpaiste tuolla ulkona on! Sisällä ollessa tekisi mieli pestä pestä ikkunat, mutta se saa vielä hetken odottaa. Sisäpuolelta pyyhin aamulla, mutta perusteellinen pesu taitaa olla ajankohtainen sitten, kun on vähän lämpimämpää. Aurinko kyllä lämmittää jo niin, että räystäältä valuu vesi, mutta pakkasta tuolla silti vielä riittää.

Nyt kaikilla lapsilla on sellainen hyvä ulkoiluvaihe, tai oikeastaan ollut koko talven. Muutama kerta on ollut sellainen, että ensimmäinen tulee jo sisälle kun saa viimesen ulos ovesta, mutta pääosin ovat viihtyneet tosi hyvin pihalla, myös keskenään. Varsinkin kolmevuotiaan ulkoiluintoa olen välillä ihmetellyt. Oula on jotenkin erityisesti tänä talvena tajunnut talven olevan sittenkin ihan hyvä juttu. Luistelusta poika on ihan onnessaan, pulkkamäessäkin tänään nauroi monta kertaa ääneen.

Ilmassa on jo kevättä ja mielessä myös. Eilen illalla ja tänään aamulla on pyörinyt uusia sisustusideoita mielessä. Pitäisi päättää, millainen takka halutaan ja löytää sille tekijä. Meidän makuuhuoneelle olisi aika tehdä jotain, sitä ei ole juuri sisustettu mitenkään. Uusista keittiön kaappien ovista haaveilen ja lattiakin keittiöön pitäisi jossain välissä varmaan laittaa uusiksi. Onko jollain kokemuksia kolikkomatosta keittiössä? Kai se on tämä valon määrä, mikä laittaa ajattelemaan kaiken uusiksi.


Meidän vauva täyttää ensi viikolla kaksi. Tänään päätettiin yhteistuumin heittää tutit takaovesta oravavauvoille. Oon pohtinut sitä jo jonkun aikaa, mutta en saanut aikaiseksi. Avalle ei viimeaikoina ole enää yksi kappale noita riittänyt, vaan tyyppi on alkanut nukkumaan yksi tutti suussa ja vähintään yhdet molemmissa käsissä. Nyt meni iso tyttö päiväunille ilman, tosin ei ilman huutoa. Toivon hartaasti, että tämä menee kohtuu kivuttomasti. Joskus se on pakko kuitenkin.

Nyt taidan alkaa välipalaa miettimään ja sen jälkeen suuntaan niiden tavallisten pyykkikasojen kimppuun. Aurinkoisia pakkaspäiviä sinnekin!

11 kommenttia:

 1. Tsemppiä vieroitukseen! Meiltä löytyy yksi, joka voi antaa Avalle vertaistukea. :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi kyllä mielessä teidän neiti tänään. Innolla odotan iltaa :D

   Poista
 2. Meilläki on tänään paistanut aurinko ihan kunnolla <3 Piristää niin paljon. Lämmitä se ei kyllä vielä yhtään ja pakkanen paukkuu. Meillä ei ihan niin hyvin ulkoilu sujunut tänää, oma 2v ja hoitolapsi 2v sinkoilivat eri suuntiin ja autotielle niin että lopulta tultiin normaalia aikasemmin sisälle :D josko huomenna paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2-vuotiaat on mun kokemuksen mukaan ehkä nihkeintä ulkoiluseuraa, ainakin monikossa. Reipas oot! :D

   Poista
 3. Mikä haalari on Oulalla? Onko ollu hyvä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on H&M haalari, meillä on ollu niitä useampia ja oon ollu tosi tyytyväinen! Nyt kun tuo on ollu kaksi talvea päivittäin käytössä, niin huomasin eilen tutkiessa, että toiseen lahkeeseen oli tullut sentin mittainen viiltoreikä. Mitään muuta vikaa ei edelleenkään koko puvussa, jopa jalkalenksut vielä alkuperäiset.

   Poista
 4. Meillä sama vierotusoperaatio edessä. Kauhulla vähän odotan sitä.. Tuntuu niin helpolta antaa tutti suuhun ja kantaa tyttö omaan sänkyyn nukahtamaan, kun nukahtaa niin helposti tutin kanssa. Öisin ei tunnukaan niin helpolta herätä etsimään tuttia.. Tyttö kyllä saattaisi nukahtaa ilmankin, mutta herään tosi pieniin äännähdyksiin ja vauva myös, niin en uskalla jäädä odottamaan vaan säntään aina samantien tutin etsintäpuuhiin. Jospa mekin silloin 2 v päivän aikoihin, vielä kuukausi aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin avata tätä tarinaa lisää seuraavassa postauksessa, mutta tilanne nyt taas se, että neiti nukkuu tuttiensa kanssa. Argh, nukahtamiset meni oikeen hyvin, mutta tyyppi huusi koko yön! Sitten aamuyöllä meni hermot ja kaivoin vaimentimet piilosta takasin, syököön vaikka rippikouluun asti kunhan mä saan nukkua :D

   Tsempit sinnekin yritykseen! Ehkä mekin oikeesti koitetaan jonkun kuukauden päästä uudestaan...

   Poista
  2. Mä jaksa (uskalla) vielä edes yrittää, kun muutenkin unet jää vähäisiksi. Jospa kuitenkin joku päivä tässä.

   Poista
 5. Milloin tulee uutta postausta? 🙂

  VastaaPoista