16.10.2017

Syyslomaviikko alkoi tänään, Hannun isyyslomaviikkojen jatkoksi. Ekarilaisen syysloma alkoi tosin jo viime viikolla, tiistaina haettiin kesken päivän kotiin. Sen jälkeen nousi neljänä peräkkäisenä iltapäivänä ja yöllä lämpö. Viimeyönä se sahaava kuumeilu alkoi minullakin, luultavasti hartiajumeista johtuvan päänsäryn kaveriksi. Pitkästä aikaa myös vauva valvotti. Voitte kuvitella, että tänään on ollut pirteä olo.

Eilen vointi oli kuitenkin vielä ihan hyvä, meillä kaikilla. Päätettiin lähteä retkelle Korkeasaareen ja saatiin tosi lyhyellä varotusajalla ystäväperhe kaveriksi. Lapset olivat onnessaan ja tosi reippaasti jaksoivat kävellen kierrellä ympäri saarta.
Toisin kuin kesähelteillä, nyt viileämmällä kelillä kissalaaksossa kävi kuhina. Satuttiin paikalle vielä sopivasti tiikerien ruokinta-aikaan. Siellä ne kiskoivat pupuja parempiin suihin, vähän karun näköistä kieltämättä. Kuultiin myös mahtavat urosleijonan karjaisut ja nähtiin leopardien loikkivan puunrungolta toiselle.

Ulkona oli eilen tosi kaunista, mutta myös kylmää. Vaikka kaikilla oli reippaasti vaatetta päällä, oli välillä mukava käydä sisätiloissakin ihmettelemässä pienempiä eläimiä ja syömässä eväitä. Africasiassa ja Amazoniassa lämmiteltyä oli mukava palata taas haistelemaan raikasta suomalaista syysilmaa.


Meidän harmiksi sekä karhut, että apinat olivat paenneet sisätiloihin. Ulkoaitauksissa riitti onneksi lapsille nähtävää. Lemppareita kissapetojen lisäksi taisi olla tarhoissaan löntystelevät kamelit ja visentit. Niistä jäi kyllä kuvat ottamatta, taisin keskittyä enemmän jutustelemiseen niiden aitausten reunalla.

Kaikenkaikkiaan tosi hyvin onnistunut retkipäivä. Vauva nukkui koko reissun yhtä syöntitaukoa lukuunottamatta. Ulkoilmassa uni maistui. Reippaille retkeilijöille luvattiin käydä kotimatkalla mäkkärissä. Voi olla että kokis hiilihappoineen ja koko päivän nukkuminen vaikutti Valden viimeyöhön. Toivotaan ensi yöstä parempaa.

Hauskoja syksyisiä retkipäiviä teillekin!

6 kommenttia:

 1. Ihana vauva! Onnittelut pienestä 😍 Kiva kun jaksat ja kehtaat päivittää blogia :) Teidän arki on varmasti kiireistä,tsemppiä ja jaksamista sulle.
  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Nyt on ollut vielä aika leppoista, kahden aikuisen voimin sujuu. Ensi viikolla pitää sitten taas pärjätä ite näiden viiden kanssa. Kyllä vauva tuo aina oman mausteensa tähän soppaan, mutta eiköhän me ihan hyvin selviydytä :)

   Poista
 2. Hei!
  Tuleeko Valde olemaan kutsumanimi vai onko lempinimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutsumanimi on. Tavoitteena antaa lapsille sellaiset nimet, ettei lempinimiä tulisi, mutta ainahan siihen ei voi vaikuttaa :)

   Valden nimi tulee ihan sellaisenaan miehen suvusta.

   Poista
 3. Ihania syyskuvia! :) Kyllä sä varmasti selviät uudesta arjesta kun mies lähtee töihin, vaikka opetteluahan se aina aluksi on. Ihana että olette saaneet yhdessä tutustua uuteen pienokaiseen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Eiköhän me pärjätä. Alkushokki tulee varmasti kun heti maanantaina on kaikki neljä muuta lasta kuskattava eskariin ja kerhoihin. Mutta joku rutiinihan siihen väkisin muodostuu ja sitten alkaa varmasti rullata :)

   Poista