1.12.2017

Joulukuun ensimmäinen päivä ja perjantai. Yöllä oli satanut taas lunta. Kellon on reippaasti yli yksitoista ja istun edelleen aamupalapöydässä, juon teetä ja syön pähkinöitä. Lapset ovat saaneet eilen askarrellun joulukalenterin ensimmäisestä pussista suklaata. On katsottu yhdessä yle areenasta molemmista lasten joulukalenteriohjelmista ensimmäinen osa, siitä uudesta ja vanhasta tonttu Toljanterista, joka näkyy siellä myös. Ihana arkiaamu, eskarilaisella vapaapäivä päiväkodin koulutuspäivän takia.

Ollaan käyty nyt jo monena vuonna peräkkäin joulun alla Helsingin keskustassa lasten kanssa katselemassa jouluikkunoita ja -valoja. Yleensä ollaan menty Tuomaan markkinoiden aikaan ja viikonloppuna, mutta nyt ajateltiin, että arki-iltapäivänä olisi ehkä vähän väljempää. Toisaalta ihmisvilinä kuuluu keskustan tunnelmaan, mutta ainakin lapset saivat rauhassa tuijotella Stockan ikkunassa, kun tungosta ei ollut.

Meillä olikin tosi mukava iltapäivä tihkusateesta ja muutenkin masentavan harmaasta säästä huolimatta. Lapset olivat innoissaan ja älyttömän reippaita koko reissun ajan. Vauva nukkui tyytyväisenä vaunuissa, paitsi mäkkärissä ruokatauon aikana senkin piti tietysti saada evästä.


Mahat täynnä hampurilaisia jatkettiin vielä matkaa Senaatintorille, jossa oli lauantaina avautuvien Tuomaan markkinoiden valmistelut käynnissä. Pimeässä jouluvalot pääsivät oikeuksiinsa ja sadekin loppui. Lapset juoksivat Tuomiokirkon portaita edestakaisin ja ihmettelivät valtavan kokoista torille pystytettyä joulukuusta. Tätä perinnettä vaalitaan varmasti jatkossakin, kaupungin joulunodotuksessa on silti sitä jotain.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti