25.12.2017

Joulu, eilen oli aatto. Kaikkea rauhallisesta harmoniasta hammasten kiristelyn kautta kiukutteluun, huutoon ja itkun kautta iloon taas. Ollaan vietetty toista kertaa keskenämme kotona joulu. Toisaalta helppoa ja mukavaa, saa tehdä kaiken omalla tavallaan, ostaa ja syödä niitä ruokia mistä oikeasti pitää. Kompromisseja kahden perheen jouluperinteistä, omani ja miehen. Ja jotain ihan itse keksittyä, hyväksi havaittua. Toisaalta kaipaa aikuista seuraa, ainakin illan päätteeksi pelaamaan lautapelejä.Joulupatja on yksi parhaista meidän kotijoulujen jutuista. Vuosi sitten se tuli vähän vahingossa, kun oltiin kuumetaudissa kaikki vuoronperään koko joulunaika. Nyt laitettiin se ihan muuten vaan tarkoituksella. Ylimääräinen köllöttelypaikka olohuoneeseen, koska kaikki ei kuitenkaan mahduta yhtäaikaa sohvalle. Siinä voi myös ottaa kiukutteleva nelivuotias päiväunet, kun joulupukin odottaminen on ihan liian rankkaa. Minusta on ihanaa, etteivät jouluna kaikki katoa omiin huoneisiinsa ovien taakse pötköttelemään, vaan ollaan kaikki yhdessä.Ruoka on yksi niistä tärkeistä, jotka joulun tekevät. Ne tuoksut ja tunnelma ruokapöydässä. Jouluevankeliumi ennen syömistä ja Enkeli taivaan. Meillä ei ole pakko maistaa kaikkea, voi ottaa vain niitä lajeja, joista itse pitää.
Ja lopulta tulee joulupukki ja tuo lahjat. Sen kaiken jännityksen jälkeen illan saa vaan nautiskella. Lapset puuhailivat uusien legojensa kanssa ja me kaikki syötiin kasapäin karkkia ja suklaata, tietysti. Kaksivuotias varmaan eniten, ehkä puoli pakettia Finlandia-marmeladeja kaiken muun lisäksi. Kuusi- ja viisivuotiaista on jo seuraa muuttuvan labyrintin pelaamiseen. Aatonaattona saatuja rokotuksiaan kitissyt vauvakin nukkui sopivasti päiväunet pukin käynnin jälkeen.

Ihana jouluilta. Ja joulupäivästäkin tuli hyvä. On syöty pitki päivää, kuunneltu joululauluja, pelattu taas lisää ja osa ulkoillutkin. Huomenna mummolaan ja loppuviikosta lähdetään reissuun.

2 kommenttia:

 1. Mitä teidän perheen arkeen kuuluu? Näin instavideossa vilauksen teidän pyykinkuivatus tilasta. Saisiko siitä tarkempaa esittelyä vaikka blogin puolelle? ..se näytti siltä et tehokkaasti oli hyödynnetty tila :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kuuluu niin paljon kaikkea, ettei millään tunnu blogin päivittäminen mahtua kalenteriin. On remontoitu, sairastettu ja reissattu, toki ihan tavallista arkeakin hetkittäin.

   Joo meidän kodinhoitohuone on kyllä pieni, mutta aika tehokkaasti järjestelty. Voisin vaikka joku päivä kuviakin napsia siitä! :)

   Poista