21.2.2018

Vuosi vaihtui. Täällä on reissattu, remontoitu ja sairastettu. Joku pätkä ihan tavallista arkeakin on ollut, muistaakseni. Remontti on kesken, sairastelu parempaan päin.

Meidän perheen pienin on jo ensi viikolla viisi kuukautta. Ihan superihana, pehmoposkinen tyyppi. Hän on oppinut kääntymään, ensin kyljelleen ja siitä eteepäin mahalleen. On perusluonteeltaan tyytyväinen, silti enimmäkseen selällään köllöttelevä vauva. Meidän lapsista ylivoimaisesti huonoin nukkuja, varsinkin öisin. On maistellut jo perunaa, porkkanaa, päärynää ja mangoa, saavuttanut 7kg painon ja käynyt elämänsä ensimmäisen sairaalareissun sitten synnäriltä kotiutumisen.
Puolitoista viikkoa sitten, sunnuntai-iltana menin Valden kanssa Hyvinkään sairaalan päivystykseen, kun olin jo pari päivää miettinyt, minkälainen hengitysrohina on normaalia flunssan yhteydessä ja mikä ei. Valde sai päivystyksessä ventolinea ja marssituksen osastolle yöksi tarkkailuun, vaikka nopea rsv-näyte olikin negatiivinen.

Maanantaina otetussa näytteessä näkyi kuitenkin se rs-virus ja meidät määrättiin eristykseen. Ihminen tulee ihan oikeasti hulluksi siellä pienessä kopissa kahdestaan kipeän, mutta hyvävointisen eli viihdytettävän vauvan kanssa. Kaikki hoitajat ja lääkärit pukeutuivat aina suojavaatteisiin ja hengitysmaskeihin, kun tulivat meidän huoneeseen. Onneksi oli edes olympialaiset!

Torstaina saatiin ylilääkäriltä lupa lähteä kotiin jatkamaan pitkittyneen taudin lääkitsemistä. Kotiin, jossa muu perhe sairasti jotain kuumetautia. Mutta toistaiseksi me kaksi, vauva ja minä, ollaan säästytty siltä taudilta ja muutkin ovat paranemaan päin. Ehkä tästä vielä hyvä hiihtoloman loppu tulee. Ainakin kelit ovat mitä mahtavimmat! Aurinko on paistanut täydeltä taivaalta jo monta päivää ja itse olen karannut hiihtämään aina sopivan hetken tullen. Jospa muukin perhe pääsisi kohta nauttimaan huikeista ulkoilukeleistä. Nauttikaa tekin!

2 kommenttia:

  1. Mukava lukea blogiasi pitkästä aikaa! Tsemppiä ja voimia arkeen! Toivottavasti sairastelut alkaa pian helpottamaan 🙏

    VastaaPoista
  2. Siis en kestä mikä nauru<3

    VastaaPoista